Radionica za majke i dojilje u Kući plamena mira

image-0-02-01-72aad820b246202301329c32ad4878434680ff24de158c6e25f0feae6462f678-V (1)

 

O vrijednosti i potrebi dojenja najbolje kaže slogan: “Majčino srce i majčino mlijeko – nema zamjenu”. 

Dojenjem majka pruža dijetetu ne samo hranu, već i toplinu, sigurnost i zaštitu, koja potiče razvoj njegovih osjetila, omogućuje miran san te pomaže pri socijalizacji djeteta u širu društvenu zajednicu.

Tema dojenja uvijek je aktualna. Iako je sve više majki svjesno da je majčino mlijeko najbolja hrana za njihovu dojenčad, još uvijek u praksi postoje mnoga pitanja koje ih muče.

Budući da sam se i sama, pripremajući se psihički za taj divan čin, našla u situaciji da sam okružena pitanjima na koja nemam odgovor, koja me bune i čine da se osjećam nesigurno, javila se želja da odgovore dobijem od stručne osobe, sa dugogodišnjim iskustvom i jako dugim spiskom imena žena širom Balkana koje svu zahvalu za višemjesečni, pa i višegodišnji staž uspješnog dojenja pripisuju upravo njoj – vršnjačke savjetnice za dojenje Tereze Kiš Miljković.

 

Predočila sam svoje želje i ideje grupi „Mlade majke i trudnice Tuzle za zdravu djecu“, osnovane sa ciljem promovisanja zdravlja i edukacije majki i trudnica, i naišla na ogromnu podršku i odobravanje.

 

Od tog trenutka kreće „borba“ za pronalazak sponzora koji će nam pomoći da želje pretvorimo u stvarnost. Nakon mnogo čekanja, razočarenja, negativnih odgovora, molbi bez bilo kakvih odgovora, pa čak i ideje da same prikupimo potreban novac, naša molba je došla u ruke Grada Tuzle koji se odmah odazvao i sa oduševljenjem podržao našu ideju.

 

U konačnici i uz veliko hvala Gradu Tuzla i Udruženju Kuća plamena mira, sa ponosom pozivamo sve trudnice i mlade majke da nam se 3. septembra, sa početkom u 11:00 sati, pridruže u Kući plamena mira! Teme koje će se obraditi su dojenje i brojevi (uobročavanje, trajanje podoja, gubljenje na težini, dobijanje na težini, trajanje pojedinačnih podoja, trajanje dojenja uopšteno) i nedovoljno mlijeka (kada mlijeko kreće, koliko treba da ga bude, kako znati ima li ga dovoljno, kako povećati količinu, šta su istine a šta zablude). Važno je napomenuti da je radionica besplatna i interaktivnog karaktera, tako da, majke i trudnice, pripremite pitanja koja Vas interesuju i budite sigurne da ćete dobiti najkvalitetnije odgovore!

 

Sve dodatne informacije kao i OBAVEZNA prijava na radionicu (ime, prezime, mail adresa i broj telefona) zbog ograničenog broja mjesta i velike zainteresovanosti, na mail: lejla_cipurkovic@yahoo.com ili FB profil Lejla Arnautović Cipurković.