Poziv za obilježavanje DPZ 2020.

UG Kuća plamena mira, uz podršku Grada Tuzle, poziva sve osnovne škole  sa područja općine Tuzla, da i ove godine obilježimo Dan planete Zemlje 22. aprila 2020.godine.

Naša je želja da, kao i prethodnih 16 godina i ovog aprila odamo počast planeti Zemlji i omogućimo najmlađima da iznesu svoje viđenje i ideje o očuvanju prirode.  

U ovom vremenu krize, svjesni izazova sa kojima se suočio obrazovni sistem i neophodnosti odgovornog ponašanja i ostanka u kući, nismo u mogućnosti održati manifestaciju u Kući plamena mira. Stoga smo se odlučili organizovati online konkurs likovnih i literarnih radova i pružiti djeci priliku za kreativno izražavanje i doprinijeti razvoju svijesti o potrebi očuvanja prirodnih resursa.

Potrebno je da dječije likovne i literarne radove, na temu Dan planete Zemlje, skenirane ili fotografisane, u PDF formatu, dostavite na e mail:

kucaplamenamira@gmail.com do 20.04.2020. godine, 

sa sljedećim podacima: ime i prezime učenika, razred, ime nastavnika i naziv škole.

 

Stručni žiri izvršiće odabir radova koji ulaze u užu selekciju, a biće objavljeni u vidu online izložbe na našoj web i FB stranici. 

Sve škole učesnice i zaduženi nastavnici dobiće zahvalnice na e mail (molimo da dostavite tačne podatke za nastavnike: ime prezime, zvanje).