Završetak projekta MALI KABARE

Dana 03.06.2020. godine, u Kući plamena mira na Slanoj banji,  sa početkom u 10.00 sati održana je završna manifestacija projekta Mali kabare. Korisnici projekta su djeca i mladi sa smetnjama u razvoju. Projekat je implementiran u periodu od decembra 2019. do juna 2020. godine.

U ovom periodu realizirane su grupne radionice muzike i glume te individualni časovi muzike. Tokom trajanja projekta aktivno učešće je uzelo preko 20 djece i mladih sa smetnjama u razvoju. Oni su pjevali, plesali, slikali, stvarali pjesme i družili se sa mladim edukatorima u projektu. Projekat je iznjedrio pet autorskih pjesama koje su rađene tokom grupnih i individualnih radionica.

Pandemija korona virusa je uzrokovala promjenu u realizaciji projekta te su sve radionice od 16. marta pretočene u online individualni rad. Ovaj vid rada učinio je druženja korisnika projekta i edukatora još prisnijim i posebnijim. Današnja manifestacija je bila jedna velika proslava zajedništva i veselja. Korisnici i njihovi roditelji te edukatori, su pogledali još jednom sva videa nastala tokom projekta te zajedno otpjevali i odsvirali sve pjesme projekta.

Kuća plamena mira je jedinstveni objekat koji je sagrađen sa idejom o jednom sigurnom mjestu za sve ranjive grupe u našem društvu, kao što su djeca i mladi sa smetnjama u razvoju.

Svi uključeni u ovom projektu se raduju ponovnom druženju i radu u Kući plamena mira.

Projekat Mali kabare se realizira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat je sufinansiran od strane Grada Tuzla.

IMG_1669_Mali kabare

 12_Mali kabare