Manifestacija Dan planete Zemlje 2022

UG Kuća plamena mira, u saradnji sa Gradom Tuzla i uz nesebičnu podršku osnovnih škola sa područja našega grada,  prethodnih 18 godina uspješno je obilježavala  22. april, Dan planete Zemlje.

Pozivamo sve osnovne škole sa područja općine Tuzla da uzmu učešće na online konkursu likovnih i literarnih radova, u našem zajedničkom nastojanju očuvanja i zaštite planete Zemlje.

Dio manifestacije koju organizujemo, pod nazivom -dječje stvaralaštvo- održaće se na Trgu slobode, 22. aprila sa početkom u 11 sati.

Tom prilikom nastupiće dječji hor iz Sarajeva, SUPERAR. Naša želja je da im se na sceni pridruže mališani iz tuzlanskih osnovnih škola u zajedničkom nastupu sa 4 pjesme, kako bismo još jednom ukazali na  važnost međuvršnjačke saradnje u okvirima naše države.

Za sve učenike čiji radovi učestvuju na konkursu, zadužene nastavnike i  škole učesnice pripremićemo zahvalnice/diplome.

U slučaju kiše blagovremeno ćemo objaviti  mjesto održavanja manifestacije.

Upute za učešće na konkursu likovnih i literarnih radova, kao i tekstove i melodije pjesama koje je potrebno uvježbati sa učenicima, donosimo u nastavku ovog poziva.

➧Za učešće na online izložbi: 

likovne i literarne radove na temu Dan planete Zemlje potrebno je dostaviti na email:

kucaplamenamira@gmail.com 

(radove fotografisati u jpg formatu, navesti ime i prezime učenika, odjeljenje, ime nastavnika i naziv škole) najkasnije do 15.04.2022. godine

Stručni žiri izvršiće odabir radova koji će biti objavljeni u vidu online izložbe na našoj web i FB stranici. 

Napomena: Izložba odabranih radova, biće postavljena i u Kući plamena mira, od 22.04.-22.05.2022.

Radove dostavljene u elektronskoj formi, sa navedenim potrebnim podacima o učeniku, nastavniku i školi, potrebno je takođe dostaviti na adresu:   

Kuća plamena mira

Šetalište Slana banja bb

75000 Tuzla

najkasnije do 15.04.2022. godine (radnim danom od 9 do 15 sati)

➧Učešće škola na nastupu na Trgu slobode: 

Pjesme za nastup DPZ 2022

Potvrditi broj učenika, imena zaduženih nastavnika, te kontakt odgovorne osobe,  na e-mail:

kucaplamenamira@gmail.com 

 najkasnije do 15.04.2022. godine