Međunarodni dan joge -17.06.2018. u Kući plamena mira

Zbog kiše, obilježavanje Međunarodnog dana joge u Tuzli, premješteno u Kuću plamena mira

U Tuzli će 17. juna 2018. godine, u periodu od 11:00h do 14:00h, biti obilježen Međunarodni dan joge. Program obilježavanja Međunarodnog dana joge zajednički realizuju  Ambasada Republike Indije u Budimpešti i Bosni i Hercegovini i Grad Tuzla, uz podršku JU Centar za kulturu Tuzla i UG Kuća plamena mira.

Prvobitno je planirano da se ovaj događaj organizuje na Trgu slobode, ali je zbog nepovoljnih vremenskih uslova, obilježavanje Međunarodnog dana joge premješteno u objekat Kuće plamena mira.

Ovaj događaj će okupiti goste i umjetnike iz Indije i instruktore joge iz Tuzle, a pozvani su svi građani koji prakticiraju jogu, kao i oni koji se sa jogom i indijskom kulturom susreću po prvi put.

Osim vježbanja joge, građani će imati priliku pogledati tradicionalni indijski ples – Kathak ples, u izvedbi Nrityashri Alaknanda, Saumya Shukla i plesne skupine Alaknanda Sanskriti Dance Group, te se upoznati sa tradicijom oslikavanja kože kanom.

Ambasador Republike Indije u Mađarskoj i Bosni i Hercegovini, Nj.E. Rahul Chhabra i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović će u 11.00 sati otvoriti manifestaciju, nakon čega će uslijediti zajednička joga, vođena učiteljima joge iz Tuzle, a u periodu od 12.00-13.00 sati je predviđeno izvođenje tradicionalnog indijskog plesa – Kathak ples, koji će izvesti umjetnici iz Indije.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana joge u BiH je promocija zdravog načina života i brige o zdravlju, te povezivanje naroda Bosne i Hercegovine i Indije putem kulturnih događaja.

YOGA_Plakat