Koncert i muzička radionica u KPM

Austrijski kulturni forum Sarajevo u saradnji s Kućom plamena mira u Tuzli u srijedu, 26.02.2020. godine organizira koncert povodom 250. godišnjice rođenja Ludwiga van Beethovena

2020. godina je u muzičkim krugovima proglašena „Beethovenovom godinom“ zbog velikog jubileja – 250. godišnjice rođenja ovog velikog kompozitora, koji je veći dio svog života proveo u Beču.

Austrijski kulturni forum Sarajevo tim povodom u saradnji s Kućom plamena mira i Udruženjem „akustikUm“ u Tuzli organizira koncert, na kojem će nastupiti bečki muzičari Jörg Ulrich Krah (violončelo) i Bernhard Parz (klavir). Oni će predstaviti svoj album pod nazivom postscriptum zu B. 1-3 (postscriptum uz B. 1-3). Album obuhvata njihove interpretacije Beethovenovih sonata za violončelo, ali i djela njemačkog kompozitora Georga Katzera, koja su specijalno komponirana za Kraha i Parza. 

Album je izašao u novembru 2019. godine u izdavačkoj kući Solo Musica i posvećen je kompozitoru Georgu Katzeru, koji je preminuo u maju 2019. godine. Album je izazvao vrlo pozitivne rekacije međunarodne štampe, koja ga opisuje kao jedno od najinteresantnijih izdanja nastalih povodom Beethovenovog jubileja 2020. godine. 

Koncert će se održati u srijedu, 26.02.2020. godine u 19 sati u Kući plamena mira u Tuzli.

Oni će predstaviti svoj album pod nazivom postscriptum zu B. 

Ulaz je besplatan.

 

26.02.2020. godine u Kući plamena mira održat će se muzička radionica za djecu i mlade.

Voditelji: Jörg Ulrich Krah (violončelo) i Bernhard Parz (klavir). 

Početak: 11.00 sati

Prijave dostaviti na e mail: kucaplamenamira@gmail.com

Broj prijava je ograničen.

 

 

 

 

BROSURA TUZLA